Philodendron Silver Sword

Prodejce
Možnosti dopravy
  • Osobní převzetí
    Jedovnice, 679 06
    Zdarma
  • Zásilkovna 79 Kč
Aukce skončila

Best offer aukce

Tato aukce je ‚‚best offer‘‘. To znamená, že zájemci podávají nabídky a po skončení času prodejce určí výherce s nejvyšší nabídkou. Je to zábavný formát aukce. :)

Sdílejte na:

Kategorie: Pokojové rostliny

O rostlině: Philodendrony pochází z deštných pralesů především Střední a Jižní Ameriky. Jejich název je odvozen z řeckého slova phileo = milovat a dendron = strom, protože mnoho variet je popínavých a svými vzdušnými kořeny se dokáže přichytit na stromy. Podobný život jim můžeme zajistit i v domácích podmínkách, pokud jim do květináče dáme nějakou oporu, po které by také mohly šplhat, např. kokosovou tyč. Tento poměrně vzácný kultivar (někdy se také nazývá Philodendron hastatum Silver sword) zaujme hlavně svou netradiční světle zelenou barvou, která má nádech až do stříbrna. Mladé listy jsou oválného tvaru, starší listy rostou do tvaru šipky/meče, proto název silver sword = stříbrný meč. Řadí se do čeledi árónovitých rostlin – takže pozor, je jedovatý! Tyto rostliny totiž ve svých pletivech obsahují krystaly šťavelanu vápenatého, který po požití způsobí podráždění sliznic dutiny ústní a trávicího traktu. Když ho ale umístíme na bezpečné místo, kde na něj nedosáhnou děti ani domácí mazlíčci, jeho nádherná barva a zajímavé listy jistě upoutají všechny pohledy. Philodendron Silver Sword

Tato funkce je jen pro členy Pěstitelského klubu, připojte se k nám.

Zprávy před nákupem mohou posílat pouze členové. Staňte se členem a ušetřete na nákupu, získejte další funkce a výhody - více o klubu.

Stát se členem a získat výhody